niedziela, 1 grudnia 2013

Jak ciekawie podać zimną płytę i owoce

Witam;)
Trochę mnie tutaj mało,ale ostatnimi czasy mam tyle roboty,że nie wiem w co włożyć ręce.Nawet na blogu kursowym ciszej ostatnio.
Czas przedświąteczny to i roboty więcej.
Wiadomo,że świąteczny czas to goście i pyszne jedzenie na stole.
U nas w Polsce tak zwana zimna płyta dalej jest bardzo popularna i niektórzy nie wyobrażają sobie przyjęcia bez szyneczek i wędlinek.
Oto kilka świetnych przykładów na piękne ich podanie.
Nie wszystko tutaj jest w moim guście,ale o gustach się nie dyskutuje;)





































Wstawiałam posta i zgłodniałam chyba polecę po kromala;))

Pozdrawiam;))

5 komentarzy:

  1. O O Ilonko alety wspaniałą jesteś to coś dla mnie pelna elegancja francja będe wracać to tego posta niejednokrotnie kochana jesteś dziękuję buziaczki ślę Marii

    OdpowiedzUsuń
  2. Ilonko! Może nie wszystkie ale niektóre z nich chętnie wykorzystam:) Zrobiłam sobie herbatkę ale po obejrzeniu chyba pójdę do lodówki mimo, że dla mnie za wcześnie na jedzonko. Buziaki

    OdpowiedzUsuń
  3. Najbardziej chyba podoba mi się statek i szaszłyki z owoców:) Całość świetna. Aż żal ruszać taki krajobraz zimnej płyty

    OdpowiedzUsuń
  4. Witam serdecznie
    Bardzo podoba mi się talerz z bukietem kwiatów, czy to sałatka? Jeśli tak to jaka, o ile może Pani zdradzić swój sekret.
    Pozdrawiam Iza Richter.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam, wydaje mi się, że kwiaty zrobione są z posiekanego, ugotowanego na twardo białka jaja, część jest barwiona sokiem buraczanym. Pozdrawiam, Danuta

      Usuń